Γραβιέρα κάκαβος

Η γραβιέρα ΚΑΚΑΒΟΣ είναι ένα σκληρό τυρί από φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που πήρε το όνομα του από το βουνό Κάκαβος στην ορεινή βορειοανατολική Χαλκιδική. Ο Κάκαβος είναι ένα πανέμορφο βουνό που το όνομά του το πήρε μάλλον λόγω της μορφολογίας του, από την λέξη κακκάβι, που ήταν ένα είδος οικιακού σκεύους. Η πλούσια χλωρίδα του βουνού αυτού αποτελείται κυρίως από δέντρα οξυάς-βελανιδιάς και καστανιάς, πολλά από αυτά υπεραιωνόβια. Η ιδιαίτερη πράσινη επιδερμίδα της γραβιέρας προστατεύει το τυρί αλλά ταυτόχρονα του χαρίζει την απαραίτητη αναπνοή για την ωρίμανση, θυμίζοντας τον πολύτιμο πνεύμονα ζωής της περιοχής το βουνό Κάκαβο.

Χαρακτηριστικά

Σκληρό τυρί από παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, λίπος επί ξηρού 40% και μέγιστη υγρασία 38%

  • Κεφάλι 9 - 10 kg
  • Αεροστεγής συσκευασία 250 - 350 γρ
Μενού