Εμπνευσμένο το όνομα του μιας και η παραγωγή του γίνεται στις πύλες του Αγίου Όρους, είναι ένα τυρί τύπου γραβιέρας με πλούσιο άρωμα. Παράγεται όπως όλα μας τα προϊόντα χειροποίητα με ωρίμανση τουλάχιστον δύο μηνών. Το ΑΓΙΟΤΥΡΙ τυροκομείται σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και ωριμάζει σε θάλαμο με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε ξύλινα ράφια. Μπορεί να συνοδέψει στο τραπέζι τα πιο απαιτητικά σας πιάτα αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση και διακριτικό του άρωμα.
Αγιοτύρι
Χαρακτηριστικά
Σκληρό τυρί από παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, λίπος επί ξηρού 40% και μέγιστη υγρασία 38%.